Fotózás a természetben

Minden túlzás nélkül állítom, hogy kedvenc fotós helyeim közé tartoznak a rétek, erdők, vízpartok, azaz minden olyan hely, ami nem ütközik falba. A természet egész évben és mindenhol ütőképes „díszlet”. Az év bármelyik időszakában. Tehát amikor lehetőség adódik, élek is vele.

Télen a csillogó, fehér táj varázsol el bennünket, persze csak akkor, ha szerencsénk van , tavasszal az ébredő természet a csodás virágok sokaságával, míg a nyár is ezernyi lehetőséget rejt mindannyiunk számára. Ez az az időszak, amikor a legtöbb időt töltjük a szabadban. Jöhetnek a varázslatos naplementék és napfelkelték. És az őszi színek csodáját még nem is említettem. Elég, ha végig-sétálunk egy erdei ösvényen, és azonnal feltűnik, hogy ruhát váltottak a fák. Sárga, narancs és rozsdaszínekben pompáznak. Lebben a szellő, lassan szállingóznak alá a falevelek, finoman és puhán érnek földet, ahol rétegekben összeállva elnyelik lépéseink zaját.

Összegyűjtöttem nektek, néhány kedvenc helyet egy szabadtéri fotózáshoz.

Vízpart – fotózás a természetben

Azt hiszem, hogy abban egyetértünk, hogy a vízpart, – lehet az folyó, patak, tó, tenger, – nagyon jó hatással van a lelkünkre. A víz kimossa belőlünk a feszültséget, előhozza a bennünk rejtőző csibész gyereket és miközben a hullámokat kergetjük, ahol igazán önmagunk vagyunk. Na ez az, amit keresek és fotózok. A vidám és önfeledt lényedet. Ha mindezt egy káprázatos naplementében vagy napfelkeltében örökítjük meg, garantálom, hogy a látvány mindenkit levesz a lábáról.

Erdők és hegyek – fotózás a természetben

Az erdők titokzatos „lények”. Tele vannak eldugott helyekkel. Zöld mohával benőtt kövek és sziklák, odvas fatörzsek, rejtőzködő tavak, csörgedező patakok, titkos források keresztezhetik utunkat. A fenyőerdők semmihez nem hasonlítható suhogása, mormogása és illata örökre belénk ivódik egy séta során. A lombkoronán beszűrődő fénycsóvák helyenként drámai megvilágítást adnak egy-egy helynek. Olyan mintha újabb és újabb világ teremtődne. Minden sarok tele van csodával és élettel. Szerencsések vagyunk, hogy elmerülhetünk benne, és ezáltal kapcsolódhatunk valami természetfeletti léthez. Ha egy kicsit játszunk ezekkel a helyszínekkel és fényekkel különleges hangulatú fényképek kerülnek az albumokba.

Parkok, kertek – fotózás a természetben

A parkok a természet apróbb ígéreteit hordozzák magukban, megfűszerezve hintákkal, padokkal és különböző látnivalókkal. Szuper dolog itt egy kellemes délutánt eltölteni barátokkal, összekötve egy piknikkel a fák hűs árnyékában. Lifestyle fotózáshoz ez is tökéletes téma, ahogy a hintázó, ugráló gyerekek is. Irány tehát a legközelebbi park és készülhetnek a mozgalmas fotók. Jó téma lehet egy otthoni sütögetés a kertben a családtagokkal. Nem kell messzire menni csak a ház mögötti / előtti részre. Van olyan, aki a saját, megszokott környezetébe mozog a legnagyobb biztonságban. Ilyenkor nem is nagyon kell más helyszín után nézni. Tökéletes hely a gondosan ápolt kert is.

Persze lőhetnénk néhány fotót a levegőben is. Az kimaradt. Jöhetnek az ejtőernyős ugrások … igaz, hogy az már az én komfortzónámon túl van, de egy jó fotó kedvéért arra is hajlandó lennék, hogy feszegessem azt.

Kapcsolat

Székely Gabriella | Sziluettfotó
Budapest, 1146, Budapest, Szabó József u. 21

Tel: 0670 6255483

Email: hello@sziluettfoto.hu

Kövess minket!